Yağ Yakıcılar main blog image
13 ŞUBAT 2020

Yağ Yakıcılar

19094

Bazı yağ yakıcıların içindeki bazı maddeler,hormon değerlerinizi etkileyerek yağların enerji kaynağı olarak metabolize edilişine etki edebilirler. Bazı yağ yakıcılar termojenik etki göstererek vücut ısınızı yükseltirler ve bu sayede metabolizma hızlanması amaçlanır.Bu da dolaylı olarak yağ yakımına etki edebilir. 

Yağ Yakıcının İçerisindeki Maddeler ve Vücudumuza Etkileri 
Yağ yakıcıların içerisinde koenzim ve l-carnitine maddeleri bulunur. Koenzimler yağ ile karşılaştığı zaman çözünen doğal vitaminlerdir. Vücudunuzdaki proteinlerin, yağ biriken bölgeye taşınmasında da rol oynar. Bir diğer adı da Ubuquinone’dir. 
Vücudumuz doğal yollarla l-carnitine üretebilir, ancak çok düşük seviye de olduğu için sadece günlük enerjinizi karşılar.  

yagyakici_2


L-Karnitin 
Karnitin, genellikle karaciğer  ve böbreklerde sentezlenen, lizin ve metiyonin amino asitlerde sentezlenen bir dördüncül amonyum katyonudur. Canlı hücrelerde yağların sindirimi sırasında, enerji üretimi için yağ asitlerinin stoplazmadan mitokondriye girmesinde karnitine ihtiyaç duyulur. Karnitin, vücuda giren besinlerin enerjiye çevrilmesinde önemli rol oynayan bir besin maddesidir. Karnitin vücutta oynadığı rol dolayısıyla vitaminlere benzetilse de vücudumuzda da düşük miktarda üretilebildiği için vitaminler sınıfında yer almamaktadır. Kartinin ayrıca ileriki yaşlarda beyin içindeki enerji metabolizmasına ve gelişmiş sinir sistemi fonksiyonlarına katkı sağlamaktadır. Karnitin biyolojik olarak D-karnitin formunda aktif değildir. L-Carnitine formunda aktiftir. 

L-KARNİTİN NE İŞE YARAR? 
L-Carnitine’in vücudumuzda oynadığı en önemli rol, hücrelerimizde enerji üretiminden sorumlu olan mitokondrilere yağ transferine yardımcı oluyor olmasıdır. Yani, L-Carnitine sayesinde yağlar enerji üretiminde yakıt olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca, L-Carnitine görevini siz egzersiz yaparken de dinlenirken de yapmaktadır; ama yapılan araştırmalar L-Carnitine’nin özellikle yoğun egzersizler boyunca daha etkili olduğunu göstermiştir. Uygun L-Carnitine olmadan, birçok besinsel yağ mitokondri içine giremez ve yakılamaz.  L-Carnitine yetersizliği olan insanlar için bu durum ciddi bir medikal sorundur. Carnitine eksikliği; kas zayıflamasına, bodur büyümeye, karaciğer büyümesine ve birçok diğer sağlık problemine yol açabilir. Bu sorunlar, L-carnitine’in temel besin olarak dikkate alınmasının nedenlerindendir.  L-Carnitine, vücudumuz tarafından üretilmektedir, fakat yeterince üretilmezse sağlığımız olumsuz yönde etkilenebilir. 

L-Karnitin’in (L-Carnitine) Performans ve Fiziksel Katkıları Nelerdir? 

  • Vücudumuzda yağ mobilizasyonunda görev alan L-Carnitine, iyi yapılandırılmış bir supplementtir.
  • Yağ transferinde görev alarak, hücrelerdeki yağın yakılıp enerjiye dönüştürülmesini sağlar.
  • Bu yönüyle de, özellikle “bulk dönemi” boyunca yağ kazanımını sınırlandırıp, yağsız bir kütle kazanımına yani daha fit bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olabilmektedir.
  • Carnitine üzerine yapılan araştırmaların çoğu, L-Carnitine’in nasıl atletik performansı arttırdığı konusu üzerine yoğunlaşmıştır.
  • Nottingham Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, düşük tempoda bisiklet süren ve L-Carnitine kullanan kişinin %55 daha fazla yağ yaktığı ve yorulmaya karşı %25 daha fazla direnç gösterdiği sonucuna varılmıştır.
  • İngiliz araştırmacılar da, günlük olarak ekstra 640 kalori karbonhidrat tüketilmesine rağmen, L-Carnitine kullanan kişilerde ekstra yağ depolanması olmadığını tespit etmişlerdir.
yagyakici3


L-Karnitin (Carnitine) Nasıl Kullanılmalıdır? 
Carnitine’i kullanabileceğiniz en iyi zaman egzersiz öncesidir. Antrenmanlardan 30-60 dakika önce alınması tavsiye edilir. L-carnitine’in günlük kullanım miktarı ortalama 1000-3000 mg arasındadır. 

YAĞ YAKIMI DIŞINDA Kİ NEDENLERDEN DOLAYI KARNİTİN KULLANIMI 

  • Göğüs ağrısı ve kronik kalp yetmezliği tedavisi için reçete edilen karnitin günde iki kez alınmalı ve her doz 1 gram olmalıdır.
  • Kalp krizi geçirmiş hastalar için karnitin reçete eden doktorlar, hastalara tek bir gün boyunca toplam 2 ila 6 gram almaları konusunda talimat verebilir.
  • Hipertiroidizm için karnitin alan hastalar günde iki kez 1 ila 2 gram takviye almalıdır.
  • Erkek infertilitesine karşı bir tedavi olarak karnitin günde bir kez 2 gramlık bir dozda alınmalıdır. Hastalar ayrıca standart L karnitin ile birlikte günlük tek doz 1 gram L asetil karnitin almalıdır.
  • Tüm bu nedenlere bağlı karnitin kullanımı için kesinlikle doktorunuza danışmanız gerekmektedir.
  • Her ne kadar çoğu durum için günlük 1-3 gram arası karnitin alınması önerilse de net olarak son miktarı doktorunuzun belirleyip size iiletmesi en sağlıklı durumdur. 
     

L-KARNİTİN KULLANIMININ YAN ETKİLERİ NELERDİR? 
Karnitin kullanımının bazı küçük çaplı yan etkileri bulunmaktadır. Çoğu yan etki derecesi ılımlı ila orta derecedir ve tipik olarak bulantı, kusma, mide rahatsızlığı, mide ekşimesi, ishal ve nöbetler içerir. Yüksek dozda L-Karnitin, idrarınızın, nefesinizin ve terinizin balık benzeri keskin bir kokuya sahip olmasına neden olabilir. 

Saygı ve sevgiler, 
Team Shredded Brothers

PAYLAŞ
taksitli alışveriş görsel
ödeme seçenekleri görsel