Kürek Antrenmanı main blog image
27 HAZIRAN 2022

Kürek Antrenmanı

11378

Kürek çekme aleti son dönemlerde oldukça popüler sayılabilecek ve vücudunuzun gelişimini en iyi şekilde arttırabilecek ekipmanlar arasıda yer almaktadır. Kürek çekme antrenmanını uygulamak ise hem sağlıklı bir bedene sahip olmanızı sağlar, hem de vücut kas gelişiminizi en iyi şekilde destekler. Kürek çekme antrenmanlarınızı hedefinize göre şekillendirerek, sadece kas gelişiminizde değil, sağlığınızı korumada da uygulayabileceğiniz profesyonel bir ekipmanladır.

Kalp sağlığından kas sağlığına, eklemlerden dayanıklılığa kadar birçok konuda insan vücudunu olumlu etkilemesiyle biliniyor. Siz de hedeflerinize ulaşmak için çeşitliliğe önem veriyorsanız kürek egzersizini önceliğiniz haline getirebilirsiniz.

kurek_3

Kürek Çekme Nasıl Uygulanır

Kürek çekme aleti doğru tekniklerle kullanılmalıdır. Etkili sonuç vermesi doğru kullanımı ile mümkün olmaktadır. Kürek çekme aleti kullanımında püf noktalar şu şekildedir. 

  • Oturma Pozisyonu: Sırtın dik durması gerekmektedir. Kürek kulplarının tutulmasında ise başlatanların aşağıya bakacak şekilde olması gerekmektedir. Bu pozisyonda ileriye bakılmalı ve dik durulmalıdır.
  • Ayak Kayışlarının Ayarlanması: Ayak kayışları kişiye göre ayarlanmalıdır. Kayışlar bacakların alt kısmı ile hiza olacak şekilde ayarlanmalıdır. Kürek çekme hareketi yaparken ayak topuklarının ayak yerleştirme plakasına tam olarak oturması gerekmektedir.
  • Hareket Yönü: Hareketi yaparken düz bir çizgi oluşturulması, verimliliği büyük ölçüde etkilemektedir. Bu nedenle de kürek çekme hareketi düz bir çizgi üzerinde yapılmalıdır.
  • Kürek Çekme Hızını Bulma: Sporcunun kendine uygun kürek çekme hızını belirlemesi gerekmektedir. Seri ve hızlı çekme yapılacağı gibi daha yavaş ve güçlü çekme de yapılabilmektedir. Bu tamamen sporcunun gücüne ve tercihine bağlıdır.

Kürek Çekme Zayıflamaya Yardımcı Olur Mu?

Kürek çekme aleti spor yapmak isteyen herkesin kullandığı ekipmanlardan birisidir. Öncelikli olarak vücut geliştirmek ve kas kütlesini arttırmak isteyenler tercih etmektedir. Kürek çekme hareketi yaparak kasların hacim kazanması desteklenmektedir. Ancak sadece vücut yapmak için değil, zayıflamak için de etkili olmaktadır. 

Kürek çekme aleti ile çalışmak kondisyon çalışma imkanı sunmaktadır. Ciddi oranda kalori yakımını destekleyen bir spordur. Kalori harcamayı arttırdığı için de yağ yakımını ve zayıflatmayı desteklemektedir. Aynı zamanda kasların güçlenmesini sağlayarak da zayıflatmayı hızlandırmaktadır. Kürek çekme hareketi ile çalışan bölgelerde yağ yakımı artmakta, kaslar gelişmektedir. Hem yağ yakarak zayıflanmakta, hem de kas geliştirerek kilo alımı önlenmektedir. 

kurek_2

Fayadaları Nelerdir?

  • Vücudu Çok Yönlü Çalıştırır

Son derece çok yönlü bir antrenman türü olan kürek çekme, çoğu spor salonunda sıkça tercih ediliyor. Küreği bu kadar çekici yapan özelliklerinin arasında çok yönlü kas çalıştırması geliyor. Yüksek yoğunluklu aralıklı antrenmanda veya dayanıklılık antrenmanlarında bulunan kürek çekme egzersizi, vücuda birçok konudan faydalı. Bu faydalar aerobik zindeliği geliştirme, kalbe, akciğere ve genel sağlığa fayda sağlama, güç ve dayanıklılığı artırma ve bacakları kuvvetlendirme olarak açıklanıyor.

  • Duruşu Düzeltir

Doğru formda kürek çekmek, duruşu güçlendiriyor ve düzeltiyor. Bu sebepten dolayı spora yeni adım atan hemen hemen herkes, programına genellikle kürek egzersizini ekliyor. Böylelikle egzersiz hayatlarına yeni girdikleri bu dönemlerde duruşlarını düzeltmeye başlayarak fiziksel olarak düzgün bir vücuda sahip olmak isteyen kişiler, kürek çekme egzersizine daha çok güveniyor. Ancak herhangi bir sakatlık yaşamamak ve doğru formda yapmayı öğrenmek için öncelikle bir eğitmenle çalışmanızda ve bu konuyla alakalı öğretici bilgiler edinmenizde fayda var.

  • Kalp Sağlığını Korur

Mükemmel bir kardiyovasküler egzersiz olan kürek çekme, kardiyo yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında. Bunun sebebi ise kürek egzersizi sırasında kalp hızının bir anda artmasından ziyade bu hızın kademeli olarak artıyor olması ve bu sayede vücudunuzun olumsuz yönde etkilenmemesi. Yavaş yavaş artan kalp hızı ile egzersiz yoğunluğunuzu kontrollü olarak artırabilmeniz bu egzersiz ile kolaylaşıyor. Dolayısıyla eğer yüksek yoğunluklu bir kürek antrenmanı gerçekleştirmek istiyorsanız kürek egzersizinin başından sonuna kadar planlı ve programlı şekilde egzersiz yoğunluğunuzu da artırabilirsiniz ve kalbinizi yormazsınız.

  • Kürek Hareketi ile Tüm Kaslar Çalışır

Kürek çekme hareketi birçok hareketin aksine tek bir kas grubuna odaklanmıyor ve tüm kasları çalıştırıyor. Hareketi tamamlarken özellikle bacak fleksiyonu ve ekstansiyonu gerçekleştiriliyor ve böylece baldır, uyluk, kalça bölgesindeki tüm kaslarını çalıştırılmasına da izin veriliyor. Kollar ve gövde de aynı oranda çalışarak esnekliğini korumaya devam ediyor. Hem üst gövde güçleniyor hem de bacaklar her zamankinden daha kuvvetli ve kaslı duruma geliyor.

kurek_1

Hangi Kasları Çalıştırır

Kürek makinesi oldukça fonksiyonel bir cihazdır. Bu egzersiz ile çalıştırmaya ve güçlendirmeye ihtiyaç duyduğunuz çeşitli kas gruplarını en etkili şekilde çalıştırabilirsiniz.

  • Quad Kasları

Bacakların bükülmesi ve uzatılması sayesinde quad kasları da dahil olmak üzere bacaklarınızdaki birçok kas çalışır. Yaygın bilinenin aksine aslında kürek çekme hareketi sadece üst bedeniniz için değildir. Bacak kuvveti de elbette ki gereklidir çünkü bu şekilde kendinizi itersiniz. Böylelikle quad kaslarınız iyice çalışır.

  • Sırt Kasları

Kürek çekme egzersizi sırasında gövdenizden aldığınız desteği sırt kaslarınızla da paylaştırıyor olacağınız için bu hareket sırt kaslarınızı da çalıştırır. Pedalı geri çekerken özellikle sırt ve bel kaslarınız fazlaca çalışır.

  • Trapez ve Rhomboid Kasları

Kürek çekme esnasında kuvvetlenen trapez ve rhomboid kasları, omzunuzun ve sırtınızın duruşunu geliştiren önemli kaslardır. Ek olarak, bu kaslar sırtınızı genişletir ve ağrının önlenmesine yardımcı olurlar. Dolayısıyla duruş bozukluklarını ortadan kaldırmak istiyorsanız, kürek egzersizi size bu konuda yardımcı olabilir.

  • Karın Kasları

Kürek egzersizi karın kaslarınızı da çalıştırır. Ayrıca vücudunuzun dik durmaya yarayan kasları da çalışır. Sırtınızı geriye doğru iterek, bu kas grubunu çalıştırırsınız ve böylelikle hem karın kaslarınız güçlenir hem de doğru orantılı şekilde duruşunuz da düzelir.

  • Üst Vücut Kasları

Pektoral, deltoid, biceps ve triceps kasları da kürek çekme sırasında aktif hale gelir. Tüm bu kaslar, kürek makinesinde yaptığımız kol hareketleriyle çalışır. Böylelikle kol kaslarınız da güçlenir ve vücudun kas kütlesi artar.

Saygı ve sevgiler...

Team Shredded Brothers.

PAYLAŞ
taksitli alışveriş görsel
ödeme seçenekleri görsel