BPA Nedir? Zararları Nelerdir? main blog image
14 OCAK 2020

BPA Nedir? Zararları Nelerdir?

19380

Vücudumuzun sağlıklı çalışabilmesi için sağlıklı salgılama yapması gerekmektedir. Sadece tiroid hormonunu ele alalım, daha az olması da daha fazla olması da sayısız problemlere yol açıyor. BPA, BPS ve BPF’nin maalesef yaptığı şey, vücuda girince östrojen hormonu gibi davranmak. Östrojen hormonu gelişme, hücre yenilenmesi, bebeğin karındaki gelişimi, enerji düzeyleri ve üreme gibi pek çok konudan sorumlu. Dolayısıyla östrojen gibi davranan bir madde olarak östrojen seviyelerini arttırıyor ve hormonal dengeyi bozuyor.
Kadınlık hormonu gibi davranan BPA’nın erkek vücuduna da istenmeyen etkileri araştırmalarla sabit: Değişen östrojen / testosteron dengesi sebebiyle %23 daha az sperm, %13 sperm kalitesinde düşüş, %10 fazla DNA hasar vardır. Daha fazlasını saymak bizlere değil, doktorlara düşer. 

1(1)


Pet Şişeler Ne Kadar Güvenli?


PET şişelerde bekleyen sular (depolarda, market raflarında), herhangi bir güneş ışığı ya da donmaya maruz kalmasına gerek olmadan, yine östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları suya geçiriyor. Plastik ürün ve sıvı ambalajlarına uzun süreli maruz kalınarak vücuda alınan BPA, östrojen hormonunu arttırarak bu durumu daha da kötüleştirmektedir. Orta ve uzun vadede ciddi riskler söz konusudur. Bu risklerin başında sperm kalitesi ve sayısının bozulması, üreme kapasitesinin kısırlığa kadar düşmesi, genital organlar penis ve testislerin küçülmesi ve yumuşaması, cinsel isteği azaltması, sesin azalması, kas kitlesinin yeterli miktara ulaşmamasını sayabiliriz. BPA'nın penis ve testis boyunu tehdit etmesinin erkekler için ciddi bir özgüven bunalımına ve endişeye davetiye çıkarabilir. Penis boyu erkekler için bir özgüven ve otorite sembolüdür. Mutlu bir evlilik ve mutlu bir cinsel yaşam açısından gerçekten çok önemsenmektedir. Erkekler, vücutlarında dişilik hormonu östrojenin zamanla artmasını istemiyorlarsa plastik ambalajlı gıda ürünlerinden uzak durmalılar. Plastik ürünlerin vücudumuza verdiği bu zararın yakın zamanda katlanarak artacağını, dünyadaki plastik şişe tüketiminden anlayabiliriz. Dünyada her 1 dakikada 1 milyon plastik şişe satılıyor. 2021 yılında bunun yüzde 20 artacağı öngörülmektedir. Bu tablo, BPA'nın vereceği zararın boyutları konusunda endişelerimizi maalesef arttırıyor. Penis ölçülerini yetersiz gören ve bu ölçüleri arttırmak isteyen erkeklerin sayısı son yıllarda kayda değer bir artış göstermektedir. Yetişkinlerin penis boyu sorununa, anne karnında BPA'ya maruz kalan yeni ve sonraki nesillerin de eklenmesiyle ciddi ve yaygın bir toplumsal sağlık sorunuyla karşı karşıya kalabiliriz. Yetişkinler kadar anne adaylarının ve çocukların doğumdan itibaren BPA'lı ürünlerden uzak durması, sağlık bir nesil için çok önemlidir. 

2(1)

Saygı ve sevgiler, 
Team Shredded Brothers 
 

PAYLAŞ
taksitli alışveriş görsel
ödeme seçenekleri görsel